Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

RYTMUS: Sídliskový sen

Miro DrobnýMagicbox (2016)

🍎 Vypredané
21,99€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Prvé reakcie divákov po zhliadnutí filmu na kontrolných projekciách sú vzácne rovnaké. Silné emócie, výraz prekvapenia, že videli niečo neočakávané a potom vzápätí otázka: “To vám Rytmus dovolí zverejniť?” Film teda určite nie je pomníčkom Rytmusovej “slávy”, ani retrospektíva jeho tvorby, ani nič načo je divák zvyknutý z filmov o zaslúžilých umelcoch.
Filmom odkrývame zložité vzťahy rodiny, ktorých je v Čechách a na Slovensku stále viac. Rodiny, kde každý jej člen má iné priezvisko, kde musíte používať prívlastky nevlastný, vlastný či biologický ale najmä rodiny, ktorá 38 rokov zápasí s rasizmom okolia ale paradoxne aj s láskou v jej vnútri.
Napriek tomu sa z rómskeho čašníka vyrastajúceho v “gádžovskej” rodine stala za 8 rokov nakrúcania filmu známa osobnosť, idol mládeže. Vydáva albumy v desaťtisícových nákladoch, bol porotca Superstar a na internete jeho videá zhliadlo viac ako 200 miliónov užívateľov.
Intímne spovede Rytmusových najbližších vykreslia komplikovanú skladačku jeho komplikovanej osobnosti. V Rytmusom živote si mnohí z vás nájdu aj ten svoj príbeh.
Pochopia, že sídliskový sen nie je o drahých autách, retázkach a hodzinách, ale o niečom úplne inom.


Recenzie a kritiky

Recenzie na ČSFD

Herci: Patrik "Rytmus" Vrbovský, Michal "Ego" Straka, Anys, Dara Rolins

Rok vydania: 2016 Katalógové číslo: N01740 Rozmer: 135×170 mm Obal: Blu-ray obal Titulky: slovenské, české, poľské, anglické Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách