Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Jacko 1958 - 2009

Kde bolo, tam bolo, žilo raz v ďalekej Amerike päť bratov, ktorí si zmysleli, že založia skupinu menom Jackson 5. Spevákom...

Thomas W. HookTalamon (2009)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
5,95€

📚Prečítaná za 3,27€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Kde bolo, tam bolo, žilo raz v ďalekej Amerike päť bratov, ktorí si zmysleli, že založia skupinu menom Jackson 5. Spevákom sa stal drobný Michael, ktorý prednášal piesne s takým zápalom, elánom a nadšením, že uchvátil i tých, ktorí neboli nadšencami hudby typu funky-groove.
Týmto veľmi rýchlo uplynulo Michaelovo vlastne ani nejestvujúce detstvo; mladý Jackson sa dal na sólovú dráhu a albumami Thriller, Bad a Dangerous lámal všetky dosiaľ platné rekordy. Jeho meno figurovalo v hitparádach dlhšie, ako meno kohokoľvek iného, predal viac platní, ako ktokoľvek iný, svojím arzenálom tanečných krokov si podmanil davy fanatických prívržencov, náročnými videoklipmi okúzlil svet: stal sa kráľom popu.
Vytvoril trend, nový hudobný jazyk a interpretačný štýl, scénu zvuku-pohybu-pohľadu, ktorú ovládal a ktorej slúžil bezuzdnou silou a spontaneitou, každou svojou bunkou, celým talentom. Ponúkol nám svet, aký ešte nikto iný; tvorivá sila sa miesila so žiadostivosťou a túžbou po znovunadobudnutí detskej nevinnosti. Vytvoril podmanivú ríšu snov ako na pódiu, tak i vo svojich klipoch a v skutočnosti. Tento výstredný umelec, génius, ktorý sa podrobil sérii plastických operácií, spevák s naivnou, krehkou dušou, skladateľ a tanečník-choreograf, táto živá modla si podmanila vrcholy slávy. Musela však prekonať i peklo neprajnosti a poníženia. Jej cesta viedla cez hustý, tmavý les ohovárok, obvinení a škandálov.
Otázka však zostala nezodpovedaná: kde leží pravda? Michael Jackson sa po sérii škandálov pokúsil vyštverať z hlbokej priepasti, chcel sa znova ukázať svetu, ale už mu na to nezvýšil čas. Mal iba päťdesiat rokov, keď nás opustil.

Odišiel, ale nechal tu pre nás ten zázračný moment, keď sme všetci verili: „We are the world, we are the children.” My sme svet, my sme deti…

Rok vydania: 2009 Rozmer: 130×200 mm Počet strán: 189 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách