Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Príbehy nielen z tiesňovej linky 155


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
15,90€
Zľava 25%
11,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Príbehy (nielen) z tiesňovej linky 155 sú voľným pokračovaním prvej knihy o operátoroch tiesňovej linky záchrannej zdravotnej služby.

Príbehy (nielen) z tiesňovej linky 155 sú skutočné príbehy zo života. Tí, ktorí ste čítali prvú knihu príbehov, už viete, čo vás na nasledujúcich stránkach čaká. Pre vás, ktorým sa dostala do rúk prvýkrát, môžem len povedať, pripravte sa, že nie všetko má dobrý koniec. Ale taký je život.

Operátori tiesňovej linky záchrannej zdravotnej služby sú ľudia, ktorých nevidno a málokto si na nich spomenie. Majú však nezastupiteľné miesto a svojím spôsobom špecifické. Sú tu pre vás neustále, aj v tejto chvíli, keď čítate tieto riadky. Určite aj teraz vybavujú volania na tiesňovú linku 155, poskytujú rady, a možno i tejto chvíli sa snažia pomôcť zachrániť ľudský život.

Volania na tiesňovú linku prichádzajú neustále. Operátori pracujú pod veľkým psychickým tlakom, lebo keď ide o život, rozhodujú minúty. Nie sú na mieste nešťastia, nemôžu zhodnotiť stav, ani poskytnúť prvú pomoc priamo. Spoliehajú sa na informácie, ktoré im poskytnete. Potrebujú si vytvoriť obraz a mať predstavu o tom, čo sa odohráva pred vašimi očami, aby vám mohli relevantne poskytnúť rady a usmerniť vás. Ostanú s vami na linke pokiaľ nepríde záchranka.

Zvonenie telefónu na tiesňovej linke 155 nie je bežným zvonením. Nikdy neviete, kto vám volá, ani odkiaľ. Viete len, že sa práve niečo stalo. Ale čo, to sa dozviete, až keď telefón zdvihnete. Za každým zvonením sa odohráva ľudský príbeh, jediný a jedinečný.

Niečo o autorovi
Július Pavčo – lekár, záchranár, pedagóg a príležitostný publicista. Viac ako dvadsať rokov sa pohybuje v systéme záchrannej zdravotnej služby. Dlhé roky pracoval na Operačnom stredisku záchrannej zdravotnej služby. Stretol sa s nespočetným množstvom ľudských príbehov a osudov, s niektorými osobne a iné mu boli rozpovedané. Svojím spôsobom sú neuveriteľné, jedinečné a neopakovateľné. Ako ľudský život. Vo voľnom čase si ich zapisuje a občas ich publikuje. Reakcie ľudí a odozva po prečítaní publikovaných príbehov ho nakoniec presvedčili, že by mali byť prístupné pre všetkých a mohli sa zaradiť medzi lastovičky slovenskej literatúry v tomto odbore. Minulý rok vydal knihu Príbehy z tiesňovej linky 155, ktorá sa stretla s nesmiernym ohlasom a bola vypredaná.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2024 ISBN: 9788057056652 Rozmer: 150×215 mm Počet strán: 152 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách