Nová krimi Dominika Dána v predpredaji!

Hodnotenie žiakov základnej školy (e-kniha)

Metódy, techniky a praktické príklady hodnotenia pre učiteľov základnej školy

PDF EPUB MOBI Jana TomáškováRaabe

🌴 Okamžite na stiahnutie
15,49€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Brožúra sa zameriava na 3 oblasti hodnotenia:

- alternatívne hodnotenie,
- formatívne hodnotenie,
- slovné hodnotenie.

Brožúra popisuje klasické a alternatívne formy hodnotenia, ktoré sú využiteľné v základnej škole. Prináša ukážky a spôsoby alternatívneho hodnotenia a možnosti, ako s nimi môže učiteľ pracovať.

Cieľom brožúry je vymedziť formatívne hodnotenie v našom vzdelávacom systéme, vysvetliť nevyhnutnosť formulovania cieľov a kritérií v súvislosti s princípmi realizovania korektnej spätnej väzby. Súčasťou textu sú aj príklady a ukážky metód a techník formatívneho hodnotenia, ktoré môžu učitelia aplikovať v svojej praxi. Uvedený spôsob hodnotenia je zameraný na celostný rozvoj osobnosti žiaka, jeho vedomostnej stránky, emocionality a pozitívne vzťahy nielen rovesnícke, ale aj medzi učiteľom a žiakom.

Ďalej sa v brožúre venujeme slovnému hodnoteniu, jeho výhodám a nevýhodám, postaveniu slovného hodnotenia v súčasnom systéme vzdelávania žiakov. Cieľom je nielen v teoretickej rovine vysvetľovať dôležitosť využívania slovného hodnotenia v praxi, ale priniesť aj konkrétne príklady jeho aplikácie v rôznych vyučovacích predmetoch. Nie každé slovné hodnotenie je pre žiakov podporujúce a formatívne, preto existuje viacero dôvodov, pre ktoré sa treba slovnému hodnoteniu žiakov venovať dôslednejšie. Obsahom tejto časti sú odporúčania učiteľom, ako využívať slovné hodnotenie vo vyučovacom procese, a tým pomôcť žiakom zlepšovať sa, motivovať ich k učeniu, a pod.

Výhody brožúry:

- konkrétne príklady a ukážky alternatívnych foriem hodnotenia ako napr. hodnotenie výkonnosti, sebahodnotenie a hodnotenie rovesníkmi, portfólio, diagnostický strom, štruktúrovaná mriežka a pod.,
- aktuálny stav hodnotenia podľa legislatívy a najnovších odporúčaní ministerstva školstva,
- ukážky slovného hodnotenia v písomnej a slovnej forme, zásady a tipy na vypracovanie slovného hodnotenia, ktoré môže učiteľ použiť.

Počet strán: 106 Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách