Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Vy a vaše dospelé dieťa

Ako spoločne zvládnuť náročné obdobie


🍌 Predobjednávka, vychádza 12. 6. 2024
16,90€
Zľava 20%
13,52€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Mimoriadne potrebný sprievodca pre rodičov dvadsiatnikov a tridsiatnikov z pera popredného vývinového psychológa.

Vaše dieťa je už dospelé, no vaša práca v úlohe rodiča sa ani zďaleka nekončí. Práve naopak, ako rodič sa musíte ďalej vyvíjať, aby ste dokázali napĺňať potreby svojich potomkov, pretože aj tie sa postupom času menia. O aké potreby ide? A prečo je dnes všetko úplne iné ako vtedy, keď ste vkročili do dospelosti vy?

Tento sprievodca je prvým komplexným návodom určeným rodičom detí, ktoré sa práve nachádzajú v dvoch azda najkritickejších dekádach svojho života. Popredný americký psychológ Laurence Steinberg rozoberá rozličné problémy, napríklad či a ako sa angažovať na priebehu synovho či dcérinho vysokoškolského štúdia, ako reagovať, keď sa dieťa náhle musí nasťahovať späť do rodičovského domu, ako vyjadriť názor na jeho partnera či partnerku, čo robiť v prípade, že sa ako rodič nestotožňujete s výchovnými metódami svojho dieťaťa, aké pravidlá uplatniť, ak sa mu chystáte prispieť na nové bývanie či na rozbeh podnikania, a mnoho ďalších kľúčových otázok.

Laurence Steinberg zasvätil celú štyridsaťpäťročnú kariéru výskumu vzťahu medzi rodičmi a deťmi. V tejto jedinečnej knihe vysvetľuje základné princípy, ktoré pomôžu rodičom dospelých detí racionálne premýšľať o každodenných problémoch, vyhnúť sa „nášľapným mínam“ vo vzťahu k dospelým deťom, zvládnuť bežné výkyvy vo vzťahovej sínusoide a v neposlednom rade si vytvoriť pevnejšie, šťastnejšie a spoľahlivejšie puto so svojím potomkom.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: You and Your Adult Child Rok vydania: 2024 ISBN: 9788022215961 Rozmer: 147×229 mm Počet strán: 224 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách