Nová krimi Dominika Dána v predpredaji!

Vládkyňa vetra

Maja LundeTatran (2024) • Edícia Tatran: Ročné obdobia

🍌 Predobjednávka, vychádza 15. 5. 2024
24,90€
Zľava 21%
19,67€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Letný príbeh s príchuťou slaného mora, škreku čajok, vône lesných jahôd a hrejivého pocitu priateľstva.

Je leto a skupina detí z mesta odcestuje na ostrov Værland, aby tam strávili prázdniny a zabudli na trosky, prach a zmätok, ktoré zanechala v krajine vojna. Na brehu už čakajú obyvatelia ostrova, aby si ich odviedli do svojich domácností.

Jedenásťročný Tobias dúfa, že sa dostane k prívetivým ľuďom, kde sa konečne bude môcť dosýta najesť. Namiesto toho však skončí na skalnom výbežku nad morom u mrzutej rybárky Lotte. Keď sa jeho domáca vyberie na lov, zvedavý Tobias objaví v dome záhadnú izbu plnú tajomných kresieb. Kto ich kreslil, kto je Vládkyňa vetra a kto Pán lesa? Tobias postupne odhaľuje ďalšie záhady ostrova, a keď ho vznášajúci sa chodník zavedie k starému domu uprostred lesa, zoznámi sa s priateľskou Dinou, od ktorej sa dozvie všeličo o osudoch ľudí, čo žijú na ostrove.

Maja Lunde napísala krehký príbeh o ľuďoch, ktorí sa usilujú vrátiť do svojho života poriadok a umlčať doznievajúce následky vojny. Krásy severského leta uprostred prírody potešia srdcia detí aj dospelých. Čarovné ilustrácie Lisy Aisato dokonale dopĺňajú atmosféru knihy.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Windmaker Rok vydania: 2024 ISBN: 9788022215305 Rozmer: 215×243 mm Počet strán: 192 Väzba: pevná Štýl: dobrodružnýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách