Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Bohovia a králi

Vstúpte do sveta prorokov a kráľov, do sveta modloslužby a Božej moci BOL PREDURČENÝ VLÁDNUŤ BOŽIEMU ĽUDU... ALE JAHVE SA...

Lynn AustinKumran (2014)

🍎 Vypredané
2,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Vstúpte do sveta prorokov a kráľov, do sveta modloslužby a Božej moci

BOL PREDURČENÝ VLÁDNUŤ BOŽIEMU ĽUDU... ALE JAHVE SA MEDZIČASOM STAL IBA PRÁZDNOU, BEZMOCNOU SPOMIENKOU V MYSLI ĽUDÍ.

nc Ezechiáš bol druhorodeným synom kráľa Achaza, to ho však nijako neochránilo pred zvrátenými pokusmi jeho otca získať priazeň krutého boha ohňa Molocha. V hrôze a bezmocnosti pri nohách pohanskej modly sa prvý raz stretol s pravým Bohom svojho kráľovstva Jahvem.

Jeho cesta k Najvyššiemu nebola jednoduchá. Ovplyvňovali ju najrôznejší ľudia: starý otec Zachariáš z kráľovského rodu, ktorý ho učil Jahveho zákonu, veľkňaz Uriáš, ktorý podľahol túžbe po moci natoľko, že jej dokázal obetovať aj vieru svojich otcov, a egyptský mudrc Sobna, ktorý mal dozerať na vzdelávanie mladého princa. Dôležitý vplyv na jeho život mala aj jeho matka, vďaka ktorej pochopil hlbší význam lásky a obety.

Román nás vovedie do sveta izraelských kráľov a umožní nám lepšie pochopiť historické súvislosti a texty Knihy proroka Izaiáša.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2014 ISBN: 9788089487486 Rozmer: 140×210 mm Počet strán: 296 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický

Zaradené v kategóriách