Nová krimi Dominika Dána v predpredaji!

Na Zemi sme na chvíľku nádherní

Ocean VuongLindeni (2024)

🍌 Predobjednávka, vychádza 7. 6. 2024
18,99€
Zľava 20%
15,19€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Román plný túžby, bolesti a surovej úprimnosti.

Brilantný, srdcervúci, nežný, originálny – debutový román Oceana Vuonga je rozsiahlym a zdrvujúcim portrétom rodiny a zároveň dokladom oslobodzujúcej sily rozprávania. Rozprávač, ktorému nikto nepovie inak ako Psíček, sa v svojich takmer tridsiatich rokoch rozhodne napísať list, v ktorom odkrýva rodinnú históriu. Tá sa začína ešte pred jeho narodením vo vojnovom Vietname a dovoľuje matke nazrieť do okamihov svojho života, ktoré nikdy nepoznala.

Román prináša svedectvo o iste láskyplnom, avšak komplikovanom vzťahu medzi slobodnou matkou a jej synom, ako aj surový pohľad na otázky rasy, spoločenskej vrstvy, sexuality a maskulinity. Román Na Zemi sme na chvíľku nádherní nás uvádza do sveta závislosti, násilia a traumy, ide až na dreň súčasnej americkej skúsenosti, zároveň však nestráca zmysel pre súcit a pochopenie. Román Oceana Vuonga je básnickým obrazom sily prameniacej z možnosti vyrozprávať vlastný príbeh a prelomiť ticho tých, ktorí ostali nevypočutí.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: On Earth We're Briefly Gorgeous Rok vydania: 2024 Odporúčaný vek: 15+ ISBN: 9788056640203 Rozmer: 130 x 200 mm Počet strán: 248 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: psychologický

Zaradené v kategóriách