Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Akadémia drakobijcov 1 - Nový žiak - prečítaná (bazár kníh)

opotrebovaný stav = prečítaná kniha môže mať zažltnuté strany alebo iné nedokonalosti

Kate McMullanPB Publishing (2009) • Séria Akadémia drakobijcov • 1. diel

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
3,99€
Zľava 45%
2,19€

Pre deti od 7 rokov a pre všetkých milovníkov dobrej detskej fantasy...

Keď potulný minstrel vyveští Wiglafovi z ruky, že sa stane hrdinom, Wiglaf sa vyberie naplniť svoj osud a prihlási sa do Akadémie drakobijcov. Lenže ako sa môže stať drakobijcom chlapec, ktorý neznáša pohľad na krv?

Prvý diel fantasy série deväťnástich príbehov o profesoroch, zamestnancoch a študentoch Akadémie drakobijcov vychádza vo skvelom preklade Oľgy Kralovičovej (prekladateľka Harryho Pottera). Séria bola vydaná v 18 krajinách sveta pod názvom „Dragon Slayers’ Academy”.

Z tlačovej správy: Ačkoli se autorka Kate McMullanová při psaní své středověké fantasy ságy inspirovala vybraným humorem Monty Pythonů či kultovním seriálem Černá zmije, série je určena pro děti od sedmi let.
Svůj svébytný humor si však podržela: je založený zejména na paradoxu, že dětský hrdina Wiglaf se chce stát drakobijcem, ale přitom nesnese pohled na krev. Když pak stojí před drakem a hrozí mu, že ho spolkne jako bonbon marshmallow, ukáže se být jeho humor mnohem účinnější než jeho zrezivělý meč – protivníka lze totiž s nezbytnou dávkou pohotovosti a odvahy skolit i dobře mířeným vtipem. Wiglaf je z rodu důvtipných sympaťáků, s nimiž se mohou identifikovat kluci i holky mladšího i staršího školního věku. K jeho nekonvenčnímu pojetí přispívá i věrný průvodce – prasátko Daisy, které mluví svéráznou řečí „čuničinou“.
V příběhu situovaném do středověkých anglických reálií hraje dále významnou roli i prostředí akademie s jeho svéráznými figurkami – potrhlými profesory v roli vyučujících a plejádou nešikovných žáků, mezi nimiž nechybí ani ženský element. Toto prostředí notně zpopularizovala sága o mladém čaroději Harry Potterovi, kterou nelze v souvislosti s Drakobijeckou akademií nevzpomenout. Kate McMullanová publikovala Prvně do školy v roce 1997, tedy ve stejném roce, kdy vyšel i první díl z pera Joanne K. Rowlingové. Vzájemnou sadu podobností podporuje i fakt, že Drakobijeckou akademii překládá Pavel Medek, který mohl podobně jako u Pottera uplatnit svou invenci v převodech anglických novotvarů.


Viac informácií o Akadémií drakobijcov ako aj nová zážitky nájdete na stránke www.drakobijci.eu.

Originálny názov: Dragon Slayers’ Academy Rok vydania: 2009 Rozmer: 131×198 mm Počet strán: 112 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: dobrodružný

Zaradené v kategóriách