Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Čítanka pre 4. ročník gymnázií a stredných odborných škôl - prečítaná (bazár kníh)

výborný stav = prečítaná kniha bez poškodenia


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
8,70€

📚Nová za 8,70€ (Zľava 0%) Zobraziť novú knihu

Čítanka je určená pre 4. ročník gymnázií a stredných odborných škôl.

Ministerstvo ŠVVaŠ SR ju schválilo a zaradilo do zoznamu základných učebníc pre SŠ.



V učebnici Čítanka pre 4. roč. gymnázií a SOŠ nájdete široký výber úryvkov i celých textov, v ktorých slovenskí i zahraniční autori využili nekonvenčné umelecké prostriedky či postupy a pomocou ktorých zobrazili jedinečné ľudské situácie v originálnych literárnych svetoch.

Učebnica je rozdelená na štyri oblasti Dráma, Veľká epická próza, Krátka epická próza a Lyrická poézia. Žiaci stredných škôl získajú vďaka tejto učebnici okrem vzácnych vedomostí a poznatkov aj pestré zážitky z čítania literárnych ukážok. Svoje postrehy si môžu so svojimi spolužiakmi prediskutovať, prezentovať vlastné zážitky z čítania, postoje, skúsenosti a stanoviská. Čítanka z hľadiska svojho širokého obsahu sa môže stať aj vhodnou pomôckou nielen na hodinách literárnej výchovy, ale aj ako sekundárny učebný zdroj na hodinách dejepisu, občianskej náuky, etickej výchovy, náuky o spoločnosti a ďalších predmetov.

Čítanka obsahuje úryvky z tvorby i takých autorov, ktorí doteraz nenašli svoje miesto v iných čítankách (B. Stoker, D. Charms, J. R. R. Tolkien, R. Bradbury a mnoho ďalších), ktorých už žiaci môžu poznať z vlastného mimoškolského čítania. Zavedenie čitateľsky populárnych diel do čítanky výrazne podnecuje záujem žiakov o literárny svet.



Učiteľ si môže z daných úryvkov v čítanke vybrať tie časti, ktoré považuje za vhodné a primerané cieľu vyučovacej hodiny. Viaceré ukážky sú obsiahle a nie je ich možné prečítať na vyučovacej hodine celé, no žiaci majú možnosť prečítať si literárne texty aj sami. Rozboru a interpretácii rozsiahlejších ukážok by mohla pomôcť aj domáca príprava. Tak sa môže v škole pod vedením učiteľa rozvinúť skutočne živá diskusia.

Rok vydania: 2012 Rozmer: 167×238 mm Počet strán: 256 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách