Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Aritmetika a algebra v príkladoch - prečítaná (bazár kníh)

opotrebovaný stav = prečítaná kniha môže mať zažltnuté strany alebo iné nedokonalosti

Didaktis (2003)

🍎 Vypredané
7,39€
Zľava 35%
4,80€

   Aritmetika a algebra v príkladoch je druhým, doplneným vydaním zbierky úloh Matematika v príkladoch.

Nové, druhé vydanie autori prepracovali na základe pripomienok učiteľov a rozdelili na dve publikácie:

1. Aritmetiku, algebru

2. Geometriu

Obe publikácie sú doplnené o nové príklady na počítanie. Úvod každej kapitoly sú doplnené zhrnutím základných poznatkov a vzorovými riešenými príkladmi, ktoré sú cennou pomôckou najmä pre "slabších" žiakov. Vo výsledkovej časti sú okrem výsledkov uvedené i návody na riešenia.



Kapitoly:

Celé čísla - Deliteľnosť - Racionálne čísla - Jednotky a ich premeny - Priama a nepriama úmernosť - Percentá, promile, úrok - Pomer - Mocniny a odmocniny - Výrazy - Rovnosti a lineárne rovnice - Sústava lineárnych rovníc s dvoma neznámymi - Lineárne funkcie a ich grafy - Nerovnosti a lineárne nerovnice - Slovné úlohy - Slovné úlohy s prirodzenými číslami - Slovné úlohy so zlomkami - Slovné úlohy na výpočet percent - Slovné úlohy na pohyb - Slovné úlohy na spoločnú prácu - Slovné úlohy na sústavu rovníc s dvoma neznámymi - Kombinatorika, pravdepodobnosť, štatistika.

Príklady v oboch publikáciách sú zadané tak, aby viedli žiakov k osvojeniu a prehĺbeniu znalostí, k ich upevneniu a k získaniu zručnosti v počítaní. Príklady označené hviezdičkou sú zamerané na využitie viacerých poznatkov alebo takých znalostí, ktoré priamo nevyplývajú zo zadania.

Rok vydania: 2003 Rozmer: 145×205 mm Počet strán: 136 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách